Taide- ja askartelutarvikkeet suoraan keittiön kaapeista

Tiesitkö, että taiteen tekemiseen tarvittavia tarvikkeita ei tarvitse ostaa kalliilla alan erikoisliikkeistä tai tilata netistä? Moneen taide- ja askarteluprojektiin löytyy sopivat ja inspiroivat tarvikkeet jo valmiiksi kotoa, keittiön kaapeista. Innostu ja inspiroidu seuraavista taide- ja askarteluvinkeistä!

Suolamaalaus

Suolamaalaus on hauskaa ja sopii koko perheelle! Suolan avulla maalaukseen syntyy hauska ja elävä kohokuviopinta. Maalaukseen tarvitse askarteluliimaa, suolaa, kestävää paperia, voimakkaita vesivärejä tai ohennettua akryylimaalia, tikkuja ja purkkeja värien sekoittamista varten sekä akvarellipaperia, joka on tavallista paperia paksumpaa. Lisäksi tarvitset pipettejä. Aloita sekoittamalla haluamasi sävyt purkkeihin yhdistämällä vesivärejä ja vettä. Sen jälkeen ota esiin akvarellipaperi ja pursota siihen haluamasi kuvio liimalla. Sirottele liimakuvan päälle reilusti hienojakoista suolaa, ja ravistele irtosuola pois paperilta. Tiputa suola-liimaseoksen päälle väriä pipetistä vähän kerrallaan. Anna työn kuivua tasaisella alustalla noin 5 tuntia.

Käyttötaidetta kahvipusseista

Vaikka moni moderni kahvinkeitin, esimerkiksi osoitteesta https://www.veikonkone.fi/ tilattu laadukas kahvinkeitin vähentääkin kahvin hävikkiä pitämällä kahvin juotavana pidempään tai suodattamalla sen suoraan termospulloon, syntyy kahvipusseista paljon jätettä. Kahvipusseista voi kuitenkin askarrella käyttöesineitä, esimerkiksi erilaisia ostoskasseja ja koreja. Erilaisia malleja ja punontatyylejä löytyy internetistä runsaasti, myös aloittelijoille sopivia malleja.

Vala omat kynttiläsi

Kynttilöiden valaminen kotona on hauskaa puuhaa. Helpoiten se sujuu soijavahan avulla, joka on helppo sulattaa vaikkapa mikrossa minuutin sykleissä välillä sekoittaen. Vahamassan joukkoon voi sulatuksen loppuvaiheessa lisätä tuoksun tai väritippoja. Massa valutetaan kuppiin tai muottiin, johon on aseteltu sydänlanka. Kynttilä saa jäähtyä ja kovettua huoneenlämmössä noin 10 tuntia, jonka jälkeen se on valmis.