Arjen design on taidetta

Harva tulee ajatelleeksi että monet arjen perusesineistä on taidetta, designia, jonka tehtävä on saada esine tai asia näyttämään miellyttävämmältä ja toimimaan paremmin. Design mielletään yleensä huippumuotoiluksi, mutta tosiasiassa käytännössä kaikki muotoilu on designia. Arjen käyttöesineistä osa onkin klassikoita ja jo pidemmän aikaa haluttuja tavaroita koteihin. 

Kodin käyttöesineiden muotoilussa on jo pidemmän aikaa panostettu viihtyvyyteen ja paremman designin avulla laitteiden ja välineiden tehokkuutta ja tilantarvetta on parannettu. Design soljuukin koteihin kuin huomaamatta.

Voivatko arkiesineet muka olla taidetta?

Kyllä, arkiesineet voivat olla taidetta. Arkiesineiden merkitys ihmisen elintilassa usein unohtuu ja taiteeksi alitajuisesti ajatellaan vain veistokset ja taulut. Kuitenkin monet kodinkoneet, kuten OBH Nordica vedenkeitin on designinsä puolesta arjen taidetta. 

Hyvin muotoiltuna ja suunniteltuna vedenkeitin metallisena voi muistuttaa hyvin paljon teräksistä  tai metallista taideteosta, jollaisia löytyy esimerkiksi museoista tai taidegallerioista ympäri maailmaa. 

Hyvin suunnitellut käyttöesineet ovat designin kannalta loistava valinta. Näin säästät vaivaa ja aikaa, eikä esine rikkoudu helposti. Kaunis esine on myös miellyttävä pitää esillä ja tarve vaihtaa esimerkiksi kausittaisten mielivärien tai rikkoutumisen takia vähenee. 

Design muodostaa trendejä

Niin muotimaailmassa, kuin taiteen keskellä, hyvä design muodostaa trendejä, jonka pohjalta muotoilua ja sen osia käytetään hyväksi monissa eri yhteyksissä ja erilaisissa tuotteissa. Designia arjen keskellä kannattaakin arvostaa, koska hyvä design käytettävyyden kera ei ole itsestäänselvyys. Aiemmin laitteissa panostettiin usein vain toimivuuteen, mutta nykyään enenevissä määrin ulkonäköön. 

Tuomalla kauniita asioita osaksi kotiasi, voit luoda oman uniikin ympäristön, jossa design ja taide miellyttävät silmää, luoden hyvää oloa ja mieltä. Kodeissa kuitenkin vietetään iso osa ajasta, miksipä siis et laittaisi kotiasi itselle viihtyisäksi?