Luova ote ruuanlaittoon

Ruuanlaitto voi olla hauska, inspiroiva harrastus tai pakollinen hoidettava ikävä askare arjessa. Jos koet kuuluvasi jälkimmäiseen ryhmään, voit huokaista helpotuksesta: on mahdollista löytää ruuanlaiton ilo ja riemu. On mahdollista, että opit jopa pitämään kokkailusta ja ruuan valmistuksesta. Lue lisää, jos haluat tietää miten tämä voi olla mahdollista.

Ruuan valmistuksessa tarvitaan vain vähän taitoja. Suurempi painoarvo on luovalla otteella ja ripauksella kokeilunhalua. Kun pitää mielen avoimena ja kirkkaana, on helppo onnistua! Jos sinulla on jokin resepti, joka on sinulle jo tuttuakin tutumpi, esimerkiksi makaronilaatikko, kokeille improvisoida reseptiä jollakin tavalla. Lisää joukkoon vaikkapa uutta juustoa tai kasviksia, joita et ole ennen kokeillut valmistaa. Kun peruspohja on sinulle jo tuttu, on helpompi kokeilla uusia ideota.

Kokeile, miltä tuntuu valmistaa jokin ruoka-annos alusta loppuun itse. Kun sanon alusta loppuun, tarkoitan sitä todella: hanki laadukas mortteli ja jauha mausteseos itse valitsemasi suhteen mukaan. Hanki liha tai kala käsittelemättömänä ja ota asiaksesi tehdä alkuvalmistelut omin käsin. Tarvit varmastikin apua internetistä tai youtuben opetusvideoista, mutta se on osa viehätystä.

Panosta laadukkaisiin välineisiin. Vihannesten paloittelu on pelkkää hampaiden kiristelyä, kun porkkanaa yrittää paloitella ruostuneella leipäveitsellä. Hanki terävät veitset, laadukkaat paistinpannut ja puhtaat leikkuulaudat ja ruuanlaitosta tulee heti helpompaa. Jos et jaksa odotella ruuan valmistumista, hanki tehokas painekattila – sen avulla ruoka valmistuu nopeammin kuin tavallisella kattilalla.

On siis lukuisia tapoja, joiden avulla voit tehdä ruuanlaitosta itsellesi hauskaa ja mielekästä. Jaa parhaat reseptisi netissä ja löydä muita kokkailusta innostuneita ihmisiä!