Taiteellista ilmettä kotiin

Taiteen arvostaminen ja hankkiminen kotiin tarkoittaa yleensä maalausten, esineiden ja huonekalujen hankintaa. Kaiken yhdistäminen ja sisustaminen luovat kokonaisuuden, jossa taiteen rakastaja viihtyy. Omasta kodista voi tehdä sisustukseltaan näyttävän pienemmälläkin budjetilla ja aina ei tarvitse hankkia kuuluisien taiteilijoiden töitä, seiniä koristamaan. Miten onnistumme tuomaan taiteellista ilmettä kotiin pienellä budjetilla.

Maalausten sijaan taidetta voi luoda itse omille seinille. Tietenkin maalauksia voi tehdä myös itse mutta vaihtoehtoisesti seinille voi ripustaa ja kehystää kuvia omasta perheestä, esineistä, maisemista tai muusta. Nykyään omista kuvista voi myös tulostaa suuria julisteita tai teettää tapettia, jolla voi muuttaa kokonaisen seinän taideteokseksi. 

Kotona taiteellinen sisustus onnistuu myös valitsemalla huonekaluille ja sisustukselle tyylisuuntauksen. Tyyli voi olla minimalistinen, jossa pyritään siihen, että sisustuksessa on vain vähän esineitä, jotka tekevät kokonaisuuden. Tällä tavalla voi esineiden laatuun myös panostaa ja koko sisustuksen hinta ei nouse liian suureksi. Minimalistisessa sisustuksessa myös kontrastit tuovat taiteellista kulmaa. Jos kuitenkin rakastaa vanhoja esineitä ja täydempää sisustusta voi valita toisenlaisen suuntauksen itselleen. Yhden suuntauksen valinta tekee kuitenkin kokonaisuudesta taiteellisen, joten ei kannata lähteä yhdistämään useita erilaisia suuntauksia yhteen.

Taidetta voi tuoda kotiin myös astioiden avulla. Suomessa on monia design astioita valmistavia yrityksiä. Esimerkiksi Marimekolla tai Iittalalla on taiteellisia desig astioita ja taidelasia, jonka avulla voi tuoda taiteellista kulmaa omaan kotiin ja kattaukseen. https://www.makujakauppa.fi verkkokaupasta löydät valtavan valikoiman erilaisia design tuotteita, joita voit hankkia hyvään hintaan omaan kotiin. 

Taidetta on myös huonekaluissa ja hienoja taiteellisia huonekaluja varsinkin eri vuosikymmeniltä voi löytää antiikkiliikkeistä tai kirpputoreilta. Monesti suosittuja huonekaluja löytyy jokaiselta vuosikymmeneltä, joilla voi tehdä omasta kodista hieman taiteellisemmin. Kaikki on omasta tyylivalinnasta kiinni mutta kirpputoreilta ja antiikkiliikkeistä voi tehdä hienoja löytöjä. Jos on nikkarointi taitoja voi löytöjä saada erittäin edullisesti ja pienellä korjauksella, huonekaluista saa kuin uuden.