Näin sisustat pikkurahalla lempitaideteoksillasi

Rakastat taidetta ja haluaisit joitakin lempitaideteoksistasi kotiisi, jotta voisit katsella niitä päivittäin omalta kotisohvaltasi käsin. Sinulla ei kuitenkaan välttämättä, monen muun taideintoilijan tavoin, ole riittävästi varoja sijoittaa lempitaideteoksesi alkuperäiseen kappaleeseen. On kuitenkin olemassa vaihtoehto, joka maksaa murto-osan aidoilla taideteoksilla sisustamisesta, mutta joka antaa sinulle yhtä kaikki mahdollisuuden nauttia sydäntäsi lähellä olevista teoksista kotisi rauhassa. Voit nimittäin sisustaa taideteoksia esittävillä julisteilla. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä eri paikoista, joista voit ostaa julisteet kotisi seiniä koristamaan.

Ensimmäinen vaihtoehto on tänä päivänä monelle se kaikista itsestään selvin – eikun vain googlettamaan mieluisia teoksia ja vertailemaan hintoja! Julisteiden netistä ostaminen on siinä mielessä kätevää, että pääset muutamalla klikkauksella tutkimaan juuri niitä taideteoksia esittäviä julisteita, joita etsit. Pääset nopeasti vertailemaan eri valmistajien tuotteita ja niiden hintoja. Internetistä ostettaessa on kuitenkin muutamia negatiivisia puolia. Yksi niistä on vaikeus vakuuttua täysin tuotteen laadusta (esimerkiksi julisteen paperin laadusta), vaikka ostajien kommentit olisivatkin erittäin positiivisia. Suurin osa jälleenmyyjistä nimittäin ostaa positiivisia arvosteluita, joten sinun on asiakkaana vaikea tietää tuotteen todellista hinta-laatusuhdetta. Toinen ongelma liittyy tuotteen toimitukseen, sillä julisteiden lähettäminen postitse vaatii asianmukaista pakkausta. Jos julisteesi saapuu rypistyneenä, siitä ei ole sinulle mitään iloa ja kaiken lisäksi sinun on nähtävä vaivaa tuotteen takaisin lähettämiseksi ja korvauksesta neuvottelemiseksi.

Jos pidät kirpputorien ja huutokauppojen koluamisesta, voit ostaa julisteet kotiisi käytettyinä. Vanhoissa taidejulisteissa on kaunista ajan patinaa, ja ne näyttävät hyviltä vaikka niissä olisikin pieniä halkeamia tai ryppyjä. Erityisesti huutokaupoissa voit törmätä kiehtoviin vintage julisteisiin, joilla on huomattavaa keräilyarvoa. Huutokaupat tuovat jännitystä elämään, sillä ne ovat yllätyksien ja intohimojen täyteisiä paikkoja, joissa keräilijät huutavat kilpaa saadakseen haluamansa esineen ikiomakseen. Kun haluttu taidejuliste sitten vihdoin ja viimein koristaa oman kodin seinää, on sitä katsellessa mukava muistella, millaisien vaiheiden kautta se lopulta päätyi juuri sinun omistukseesi. Huutokauppaseikkailuista on myös hauska jutella vieraiden kanssa, joilla on kenties samoja kiinnostuksen kohteita. Vanhat julisteet ovat myös usein uusia kiehtovampia sisustuselementtejä, mikä seikka tekee niistä niiden hankkimiseen tarvittavan lisävaivan arvoisia.

Julisteita voi toki myös ostaa taidemuseoista, sillä museokaupoissa on usein oma osionsa esillä olevista taideteoksista tehdyistä julisteista. Taidemuseoiden julisteissa on monta hyvää puolta, sillä ne ovat harvoin kovin kalliita, mutta niiden laatu on yleensä todella hyvä. Tämän lisäksi sinulla on paikan päällä mahdollisuus tunnustella paperin laatua ja tehdä itse omat johtopäätöksesi tuotteen laadusta – toisin kuin netistä ostettaessa. Museot myyvät usein julisteita juuri heidän kokoelmiinsa kuuluvista teoksista, joten julisteiden kerääminen vaatii hiukan matkustelua, mikä voi olla vain positiivinen asia. Voit suunnitella esimerkiksi ulkomaille lähtiessäsi, että vierailet tietyssä taidemuseossa ihailemassa teosta, josta pidät, ja sitten ostat museokaupasta teosta esittävän julisteen kotiasi koristavaksi matkamuistoksi.