Mistä rahat taiteilijan tarvikkeisiin? Hyvällä suunnittelulla säästät omaisuuden pelkissä ruokakuluissa

Jokainen taiteilija tietää, kuinka tärkeitä laadukkaat välineet ja materiaalit ovat sekä teoksen onnistumisen että työskentelymotivaation kannalta. Ne ovat kuitenkin usein valitettavan kalliita, ja jotkut päätyvätkin säästämään ostamalla halvempia versioita, mikä sitten näkyy lopputuloksessa. Älä lankea samaan, vaan tarkastele mieluummin ruokabudjettiasi ja katso, voisitko säästää siinä taiteen sijaan. Hyvin moni käyttää ruokailuun turhan paljon rahaa saamatta silti sille vastinetta.

Kun on tarkoitus säästää ruokakuluissa, aivan ensimmäiseksi kannattaa karsia turhat ravintolakäynnit. Ellei työpaikkasi ruokalassa tarjota erityisen edullista lounasta, voit todennäköisesti säästää sievoisen summan ottamalla arkisin eväät kotoa mukaasi. Samalla vältyt kiusaukselta ostaa jälkiruokaa. Tietenkään sinun ei tarvitse kieltäytyä kaikesta ulkona syömisestä, mutta harkitse, milloin se todella kannattaa. Jokapäiväinen lounas linjastolta keskellä työpäivää tuskin on kovinkaan mieleenpainuva, kun taas illan viettäminen hyvässä ravintolassa ystävien kanssa on nautinnollinen kokemus, jonka voit hyvinkin suoda itsellesi silloin tällöin.

Kokkaillessasi edullisesti kotona sinun ei kuitenkaan tarvitse tyytyä syömään pelkkää makaronia, vaan voit käyttää monipuolisia ja laadikkaita aineksia, kunhan käytät ensin vähän aikaa suunnitteluun. Annamme tässä artikkelissa muutamia käytännön vinkkejä, joiden avulla pääset helposti alkuun.

Panosta kestäviin astioihin

Ruoanlaitossa välineet ovat yhtä tärkeitä kuin ainekset. Huolehdi siitä, että kattilat, pannut, paistinlastat, kauhat ja muut välineet ovat laadukkaita. Kokoteräksisten kattiloiden käyttöikä on pitkä, mutta esimerkiksi pinnoitettujen paistinpannujen pinta naarmuttuu ja alkaa irtoilla todella helposti. Jos joudut ostamaan vuoden tai parin välein uuden paistinpannun, tämä yksin syö melkoisen loven lompakkoosi pitkällä aikavälillä tarkasteltuna.

Toisin kuin pinnoitetut astiat, valurautapannu kestää sukupolvelta toiselle. Jos et kuulu niihin onnekkaisiin, joiden keittiöön tuo suvussa kulkeva kestosuosikki on päätynyt, osta itse valurautapannu netistä. Voit paistaa tai hauduttaa siinä lähes mitä vain, eikä sinun tarvitse varoa sen naarmuttamista metallisilla lastoilla tai kauhoilla.

Suunnittele ruokalista etukäteen

Vältä kalliita heräteostoksia ja suunnittele seuraavan viikon ruokalista etukäteen. Paras tapa on käydä viikon alussa läpi suosikkikauppojesi tarjouslehtiset ja laatia oma ostoslista joka kauppaa varten. Katso, mitkä ruoka-aineet ovat edullisia, ja laadi ruokalista niiden ympärille. Näin herkulliset tuoreet ainekset tulee myös käytettyä ajoissa, eivätkä ne unohdu jääkaappiin pilaantumaan. Kauan säilyviä kuivia perusaineksia kuten pastaa tai riisiä kannattaa sen sijaan ostaa tarjouksesta useita pakkauksia kerralla.