Taide ja design osana kodin käyttöesineistöä

Moni ei tule ajatelleeksi kuinka paljon kodin käyttöesineiden takaa löytyy designiä ja taidetta. Design käsittää käytännössä kaiken muotoilun ja taide taas on niin moninaista, ettei sitä oikeastaan voi edes lokeroida mitenkään. Monen kotimaisen ja ulkomaisen arjen klassikon takaa löytyy hyvää suunnittelua ja ulkonäköä. 

Hyvä suunnittelu kiinnittää huomion tai sulautuu taustalle, juuri kuten tarkoitus on ollakin. Hyvällä suunnittelulla ja designillä helpotetaan elämää ja samalla tehdään esineistä miellyttävän näköisiä ja tuntuisia. Sulava suunnittelu mahdollistaa laitteiden ja esineiden moninaisen maailman. 

Juhlavampaa, mutta silti arkista käyttöesineistöä

Monet laadukkaat aikaa kestävät klassikot ovat loistavia esimerkkejä taiteen omaisesta käyttöesineistöstä. Kotimainen Iittala maljakko on vanginnut katseita jo vuosikymmenien ajan. Tämä laadukas ja monikäyttöinen lasiesine on monille tuttu ja se edustaakin hyvin sitä miten kauniita esineitä lasista voikaan tehdä. Iittalan maljakot ovatkin edustuksellisia ja sopivat esillä pidettäväksi. 

Monet laadukkaat lasiesineet ovat designiltään moninaisia ja soveltuvat niin arkeen, kuin juhlaan. Juuri tämä monikäyttöisyys mahdollistaa mielikuvituksellisen käytön ja saa esineet sulautumaan osaksi elämää. 

Kodinkoneet ovat saaneet osakseen modernia designia

Kun aiemmin kodinkoneet ovat rantautuneet koteihin, on panostettu laitteen toimivuuteen. Nykyään käytettävyys on hiottu hyvin huippuunsa ja designiin panostetaan enemmän ja enemmän. Nykyään kodinkoneet eivät enää välttämättä pistä silmään huonossa mielessä ja niitä ei tarvitsekaan säilyttää kaapin perukoilla käytön jälkeen. Kuten vaikka Sodastream laite, joka on vuosien saatossa kehittynyt muovihirviöstä kauniisti muotoilluksi design laitteeksi. 

Kun laite tai esine miellyttää silmää ja sen voi pitää esillä, niistä nauttii paljon enemmän ja niiden käyttö on suurempaa. Näin esineet joiden design miellyttää ihmisiä, ovat toteuttaneet niiden suunnittelijoiden tavotteita, saaden ihmiset kiinnittämään ja nauttimaan esineistä.