Enemmän aikaa taiteelle – helpota arkeasi

Välillä todella tuntuu, ettei luoville harrastuksille ole lainkaan aikaa kiireisen arjen keskellä. Omasta kodista pitäisi pitää huolta, sosiaalista kalenteria ylläpitää ja työtkin painavat kovaa vauhtia päälle. Voisiko arki välillä vain pyörittää itse itseään, jotta meillä olisi mahdollisuus uppoutua hyvän kirjan pariin tai asettua maalaustelineen eteen päästämään luovuus valloilleen. On olemassa joitakin askelia, joita voi ottaa saadakseen lisää aikaa omille rakkaille harrastuksille.

Kodinhuolto on aina läsnä. Uusi sotku syntyy lähes heti kun olet juuri siivonnut, erityisesti lapsiperheen taloudessa. Jotkut pystyvät palkkaamaan siivoojan, kun toiset taas käyttävät mielikuvitusta helpottaakseen arkeaan. Nykyteknologia mahdollistaa monia pieniä helpotuksia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi robottivoimin toimiva imuri tai ruohonleikkuri veikonkoneesta auttamaan yksissä rankimmista arjen askareista? Voit ajastaa robotin tekemään työnsä ja vetäytyä itse kaikessa rauhassa vaikka aurinkotuolille piirtämään.

Ystävien ja muiden läheisten tapaaminen on tärkeää, mutta välillä sen voisi hyvin myös yhdistää rakkaaseen taideharrastukseen. Ystävien kanssa voi esimerkiksi yhdistää päiväretken museoon ja lounaalle, jolloin saat kehosi lisäksi ruokittua myös mieltäsi. Mikäli kaikkien elämät ovat yhtä kiireisiä kuin sinun, voitte ottaa tavoitteeksi viettää ainakin kerran kuukaudessa yhteistä kulttuuriaikaa, sisälsi se sitten museoita, konsertteja tai esittävää taidetta. Kaikkien makuun on taatusti keksittävissä jotakin ja voitte esimerkiksi vuorotellen päättää kuun vierailukohteen.

Kaikki eivät työskentele taiteen parissa vaikka se kova intohimon kohde olisikin. Tämän vuoksi harrastaja joutuu tarkoituksellisesti hakemaan vapaa-ajaltaan aikaa taiteelle. Luovilla aloilla taas on hyvä erotella velvollisuudesta ja oman nautinnon vuoksi tehtävä taide, vaikka ne toivon mukaan aina silloin tällöin osuvatkin keskenään yksiin.