Askartele edullisesti hyödyntäen kodin välineitä apunasi

Askarteleminen on mukavaa ajanvietettä ja moni pitääkin pienestä puuhastelusta, jolla saa aikaiseksi mitä mielenkiintoisempia koristeita, sekä myös harjoitettua kädentaitojaan, sorminäppäryyttä ja erilaisia tekniikoita.

Askarteleminen onkin rentouttavaa ajanvietettä, jota voi harrastaa niin yksin, kuin kavereiden, perheen tai ystävien kanssa. Askarteleminen onkin terapeuttista hauskanpitoa ja ajanvietettä, jonka parissa kannattaa unohtaa täydellisyys ja nauttia enemmän tekemisestä, kuin pikkutarkasta viilaamisesta.

Hyödynnä monikäyttöiset kodin välineet

Erilaiset kodinvälineet ja tarvikkeet soveltuvat uskomattoman moniin erilaisiin askartelumahdollisuuksiin. Melkein jokaisesta kodista löytyvät perusvälineet, kuten tehokas vedenkeitin tai isot kattilat ovat hyvä keino kuuman veden tai höyryn aikaansaamiseksi. Kuumaa vettä ja höyryä tarvitaan moniin erilaisiin työvaiheisiin ja sitä varten yksinkertaisinta onkin tuottaa se vanhalla, helpolla ja hyväksi havaitulla keinolla. 

Paperin leikkaaminen saksilla suoraan, pitkiä kappaleita on hieman hankalaa, tässä kannattaakin käyttää teräviä veitsiä tai pizzaleikkuria, joiden avulla saat pidemmän, keskeytyksettömän leikkauksen aikaiseksi. Veitset tylsyvät paperin kanssa helposti ja kannattaakin muistaa teroittaa niitä aina välillä, jotta työn jälki olisi parempaa tulevaisuudessa. 

Kannelliset muovikulhot ovat käteviä esimerkiksi erilaisten maalien, glitterien ja muiden jauheiden säilyttämiseen, sekä myös niiden käyttämisen suoraan astiasta. Ilmatiivis astia mahdollistaa jauheiden pysymisen kuivana ja maalien, lakkojen ja muiden nestemäisten pysymisen tuoreena. Kannellisten ja tiiviiden kulhojen avulla voitkin säästää rahaa, kun uusia materiaaleja ei tarvitse ostaa niin usein. 

Askarteletko usein?

Jos vastasit kyllä, kannattaa hankkia lokerikko, johon kasaat pienet nippelit, nappelit ja nipukat, joista voi olla hyötyä erilaisten luomusten teossa. Erilaisia lokerikkoja, niin kannettavia, kuin ”pakkimaisia” tai hyllyjä, joissa lokerot ovat kiinteästi, on saatavilla monissa eri hintaluokissa ja varmasti löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.