Inspiraatio hukassa?

Olen viime aikoina kipuillut taiteen tekemisen kanssa ja koen, että olen hukannut kaiken inspiraationi. Kun otan kynän käteen tehdäkseni edes joitakin kevyitä luonnoksia, en saa paperille aikaan kuin kevyitä vetoja tai raapustelua, joka ei herätä mitään tunteita. Olen kuitenkin pyrkinyt etsimään inspiraatiota ympäriltäni  erilaisilla tavoilla, ja haluann kin nyt jakaa oivalluksistani osan sinulle, jos kipuilet saman asian kanssa!

Ensimmäinen askel inspiraation löytämiseen on löytää jotakin, mitä rakastat ja mikä merkitsee sinulle paljon. Jos se on musiikki, kuuntele sitä. Jos ne ovat elokuvat, katso niitä. Jos se on kuvataide, tarkastele sitä. Jos se on luonto, mene ulos nauttimaan siitä. Ei ole väliä mitä teet, kunhan keskityt sen äärelle ja pysähdyt nauttimaan siitä.

Toinen askel on löytää inspiraatiota sinusta itsestäsi. Kirjoita ylös asioita, jotka inspiroivat sinua ja pohdi, miksi juuri ne inspiroivat sinua. Jotkut asioista saattavat tuntua itsestään selviltä mutta kun menet pintaa syvemmälle, löydät jotain, mikä aiheuttaa sinussa suuren oivalluksen .

Kolmas askel on katsoa muiden ihmistä töitä ja tarkastella, inspiroiko se sinua. Älä lähde kopioimaan luvatta muiden töitä, mutta pysähdy heti arvostamaan heidän tekemäänsä työtä ja sitä tunnetta, minkä he ovat työn tekemisen jälkeen tunteneet. Paikkoja muiden taiteen tutkimiselle ovat esimerkiksi museot, galleriat, näyttelyt, antikvariaatit, internet… Taidetta löytyy kaikkialta, kun sitä pysähtyy katsomaan!

Jos muu ei auta, ota luvan kanssa tauko taiteesta ja luovuudesta ja palaa takaisin viikon tai parin kuluttua. Voi olla, että tauon aikana oivallat, kuinka paljon olet kaivannut taiteen tekemistä ja löydät inspiraation heti, kun tartut taas kynään ja ryhdyt luonnostelemaan paperille.