Ateljeen sisustus

Jos olet todella menettänyt sydämesi taiteelle ja taiteen tekemiselle, tarvitset itsellesi luovuutta ruokkivan työtilan, jossa voit antaa siveltimen tai muun valitsemasi työvälinen lentää! On tutkittu, että kun työympäristö on tarkoituksenmukainen, sujuu työkin mallikkaasti.

Ateljeetiloja voi vuokrata tai ostaa. Tiloja vuokraavat monet yksityiset ja julkiset toimijat, kuten työpajat, kirjastot, yhdistykset ja koulut. Yksi ratkaisu on kuitenkin rakentaa ateljee kotiin, jolloin työmatkakin on mukavan lyhyt! On olemassa monia eri tapoja luoda taiteellisuuttasi ruokkiva työtila: voit maalata seinille omaa taidetta, tapetoida luovasti, käyttää erilaisia kodintekstiilejä… Mahdollisuudet ovat rajattomat! Seuraavaksi kuitenkin joitakin vinkkejä siitä, mitä omaan ateljeehen ainakin kannattaa sisällyttää.

Koska taiteen tekeminen on sotkuista puuhaa ja rapatessa roiskuu, kannattaa taiteen tekemiselle varattu tila suojata hyvin. Suojaksi käyvät erilaiset kankaat, pahvi tai muovi, jota on helppo levittää pintojen suojaksi. Kannattaa miettiä, voisiko suojamateriaaleja hankkia kierrätettynä – vanhat lakanat tai verhot sopivat oikein hyvin tähän tarkoitukseen!

Omaa luovuutta kannattaa ruokkia myös työtilassa. Seinille voi ripustaa maalauksia (omia tai muiden). Jos innostut, voit käyttää ateljeesi seiniä hyväksi ja luoda upeita muraaleja sinun ja vieraidesi silmäniloksi. Yksi hyvä tapa innostaa omaa luovaa ajattelua on koostaa kollaaseja, joihin yhdistät erilaisia sinua inspiroivia kuvia, tekstejä, materiaaleja ja mitä ikinä mieleesi tuleekaan. Tällaiset kollaasit toimivat myös unelmakarttoina, jos visioit niihin omia tavoitteitasi taiteilijan urasi suhteen! 

Vaikka taiteentekeminen ruokkiikin sieluasi, sinun täytyy huolehtia myös kehosi ruokkimisesta. Kannattaa varautua yhtäkkiä yllättävään näläntunteeseen varaamalla ateljeelle välipaloja. Monikäyttöinen vedenkeitin on kätevä apu, sillä voit valmistaa niin kuumat juomat kuin pikanuudelitkin.