Nauti tilataiteesta ja saa lisää inspiraatiota

Monet kaupunki keskustat, sekä ylipäätänsä kaupunkialueet ovat täynnä erilaista taidetta, aina lähtien maalauksista ja veistoksista muraaleihin ja valoteoksiin. Näiden teosten nauttiminen on yleensä ilmaista ja kokonaisvaltaisesti sävähdyttävää.

Nauttimalla esimerkiksi julkisista valoteoksista, voit mennä katsomaan niitä halutessasi, juuri sen ajan jonka haluat että saat näin rauhassa nautittua aivan itseksesi, valaistuksen tuomasta mielenrauhasta. Valoteokset ovatkin todella mielenkiintoisia ja usea kauppa, julkinen rakennus, sekä hotelli Helsingissä valaisee julkisivunsa aina pimeän tullen, osa valaistuksen muotoa ja väriä vaihdellen.

Julkinen taide ottaa tilan haltuun kevyesti

Julkinen taide on nimensä mukaisesti julkista taidetta ja sitä pyritäänkin tuomaan osaksi julkisia tiloja niin että kaikki voivat nauttia siitä osana jokapäiväistä elämää. Julkisia tiloja pyritäänkinkoristamaan tilataiteen keinoin viihdyttävämmäksi ja miellyttävämmäksi, sujuvammaksi yleisen liikkumisen kannalta.

Tilataiteella voidaan myös koristaa muuten niin harmaita tai yksivärisiä tiloja, jonka ansiosta ihmiset eivät välttämättä karttele paikkoja tai ainakin liikkuvat siellä mieluummin. Erilaisten taideteosten muodoilla saadaan pehmennettyä tilojen muotoja esimerkiksi kausittain viihdytettyä tiettyjen juhlapäivien muodossa.

Valosta voimaa ja virtaa

Valotaideteokset ovat luonnollisia mutta silti näyttäviä kokonaisuuksia. Valotaiteella saadaan myös luotua merkityksellisiä kuvioita ja sanomia erilaisten juhlapäivien ja merkityksellisten tapahtumien yhteydessä, kuten vaikka maailmanmestaruuden tai Suomenmestaruuden voiton yhteydessä.

Myös kunnioittaminen erilaisten merkkipäivien tai merkkihenkilöiden aikana on suosittua valotaiteella. Tätä taidemuotoa jota voidaan muuttaa halutessa tai esimerkiksi näyttää erilaisia muuttuvia kuvioita halutaankin käyttää helppona ja edullisena keinona moninaisten teosten luomisessa. Matkusta siis valotaiteen luo aina mahdollisuuden tullen ja nauti sen avulla luodoista, elämyksellisistä maailmoista.