Taiteen harrastamisen voi aloittaa milloin vain

Oletko halunnut aloittaa uuden harrastuksen. Taiteen harrastaminen voi olla juuri oikea suunta sinulle. Taide on luovuutta ja oman luovuuden esiin tuomista. Se voi olla rentouttavaa ja terapeuttista. Taiteen harrastamisen aloittaminen ei myöskään katso ikää. Monesti elämän vaiheet aiheuttavat meissä muutoksia ja haemme silloin jotain uusia näkökulmia. Esimerkiksi vaihdevuodet voivat olla hetki, jolloin haluamme nähdä ja kokea jotain uutta. Se ei ole elämän loppu ja vaihdevuositesti kertoo oman tilanteesi. Muutostarpeen voi aiheuttaa myös elämäntapahtuma tai jokin muu tilanne. Millaisia taiteen muotoja on olemassa ja missä niitä voi alkaa harrastamaan.

Taide on ennen kaikkea luovuutta, iloa ja oppimista. Monet opistot ja oppilaitokset tarjoavat kaikille mahdollisuuden taiteen opiskeluun. Taiteen opiskelu on aina hyvin tavoitteellista ja taiteen aloja on yhdeksän erilaista. Taiteen perusopetusta saa ympäri maata ja taiteen harrastuksen sekä opiskelun voi aloittaa varhaisella iällä tai myöhemmin missä elämänvaiheessa tahansa. 

Yhdeksän taiteen opetuksen alaa ovat arkkitehtuuri, kuvataide, käsityö, mediataiteet, musiikki, sanataide, sirkus, tanssi ja teatteritaide. Nuoremmille taiteen perusopetus luo pohjaa tulevaan ja taidetta opitaan kiinnostuksen ja samanhenkisen yhteisön kanssa. Aikuisiällä taide on luovuuden ja hyvinvoinnin lähde. Kaikkien taidot hioutuvat vuosien mittaan ja kuten kaikki harrastaminen myös taide vaatii pitkäjänteistä harjoittelua ja opiskelua. 

Taidetta voi opiskella paikallisissa taidekouluissa ja oppilaitoksissa. Tämän lisäksi monissa kunnissa on kansalaisopistot, jotka tarjoavat kattavat määrän taiteen alojen kursseja, joihin voi kaikki halukkaat ilmoittautua oppimaan lisää taiteesta. Taiteen perusopetusta antavia oppilaitoksia löytyy usein myös kuntien sivuilta, jotka kertovat yhteistyökumppani oppilaitoksista, jotka antavat opetusta. Riippuen tavoitteesta ja halusta voi panostaa omassa taideharrastuksessa joko kansalaisopistojen perusopetukseen tai lähetä oppilaitokseen opiskelemaan vaikka itselleen uutta ammattia taiteen parissa.