Parhaat pizzat kotona

Tekeekö sinun mieli pitserian pizzaa? Enää sitä ei tarvitse lähteä tilaamaan tai hakemaan lähimmästä pitseriasta, koska pizzan valmistaminen kotona onnistuu helposti. Pizzasta saa myös täysin pitserian tasoista muutamien vinkkien avulla. Miten siis tehdään kunnon pizzaa kotona?

Harvemmin pizzan valmistus onnistuu perinteisessä sähköuunissa, koska uunissa ei yksinkertaisesti riitä lämpö. Jos haluat varmistaa, että saat kunnollista pizzaa voi olla oikea vaihtoehto hankkia pizzauuni. Erilaiset pizzauunit tekevät pizzasta rapeaa ja pizza kypsyy kuumassa samalla tavalla kuin ravintolassa. Kaikilla ei ole suoraan varaa lähteä ostamaan pizzauunia, joten on keksittävä muita keinoja. hieman edullisempi keino on ostaa pizzakivi, jolla pizzan teko onnistuu myös. Pizzakivi vaatii hieman harjoittelua ja parhaiten sillä valmistuu pizzat grillissä. Pizzakiveä voi myös kokeilla uunissa mutta se pitää muistaa kuitenkin lämmittää ensin jonkin aikaa todella kuumaksi.

Kun pizzan tekovälineet on valittu, on aika panostaa kaikkein tärkeimpään eli taikinaan. Pizzataikinan valmistaminen vaatii myös erityishuomiota, jotta tuote onnistuu kunnolla. Ainekset ovat yksinkertaiset eli vettä hiivaa ja pizzajauhoja. Näiden lisäksi tarvitsee jonkin verran työtä ja aikaa. Pizza tulee vaivata kunnolla, jotta taikinaan pääsee ilmaan ja siihen muodostuu sitkoa. Tämän jälkeen pizzataikinaa tulee nostaa pitkän aikaa. Mikään puoli tuntia ei riitä vaan siihen kannattaa varata vähintään 6 tuntia. Parasta taikinaa syntyy kun laitat pizzataikinaa nousemaan jääkaappiin koko vuorokaudeksi.

Tärkeimpien vaiheiden jälkeen pizzataikina on valmiina kaulittavaksi sekä täytettäväksi. Täytteiksi kannattaa valita perinteisiä tomaattia kinkkua ja mozzarellaa. Kunnon pizza ei vaadi paljoakaan täytteitä, koska pizzapohja on pizzan tärkein osa, muuta asiat ovat vain lisäksi. Näiden vaiheiden jälkeen pizzan voi paistaa valitsemallaan keinolla ja lopputulos on taatusti laadukas ja maukas.