Kolme lahjavinkkiä taiteen ystävälle

Lahjaideoiden keksiminen läheiselle voi silloin tällöin olla hankalaa, erityisesti jos tuntuu että heillä on jo kaikkea. Taiteen ystävillä on monesti erityisen tarkka ja erityinen maku, jolloin erityisesti asiaan vähemmän paneutuneelle saattaa tuntua melko suurelta riskiltä antaa taiteeseen liittyvää lahjaa. Listasimme kuitenkin muutaman taatusti toimivan idean, joista voit lähteä rakentamaan läheisesi näköistä kokonaisuutta.

Museokortti

Museokortti on monesti esimerkiksi joulun alla hyvässä tarjouksessa ja se aktivoituu käyttöön vasta kun sitä käyttää ensimmäistä kertaa museossa. Kortin voi siis joululahjan lisäksi ostaa hyvin myös hyvissä ajoin ennen lahjan saajan syntymäpäivää. Kortista on taattu ilo kantajalleen riippumatta tämän henkilökohtaisesta mausta taiteen suhteen, sillä se takaa 

pääsyn yli kolmeensataan museoon ympäri Suomen. Joukosta löytyy niin historiallisia kohteita, modernia sekä klassisempaa taidetta kuin valokuvanäyttelyitäkin.

Yhteinen kulttuurimatka

Lähde läheisesi kanssa yhdessä kotimaan matkalle ja tutustukaa mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin, joita Suomestakin löytyy mittavasti. Matkaan voi sisältyä tarjoamasi juna- tai bussiliput, yöpyminen esimerkiksi ylellisessä Hotel Kämp sekä illallinen ja liput taidenäyttelyyn, teatteriin tai oopperaan läheisesi maun mukaan. Tällöin hän saa taiteen lisäksi mukavan elämyksen ja lämpimiä muistoja yhteisestä ajastanne.

Taidekirjallisuus

Tätä varten sinun on tunnettava läheisesi makua ainakin jonkin verran. Osta hänen suosikki taiteilijansa omaelämäkerta, historiallinen teos tietystä taiteen aikakaudesta tai rohkeampana vetona jotain aivan uutta, josta kuitenkin uskot hänen kiinnostuvan. Mikäli läheisesi on itsekin aloitteleva taiteilija tai jopa vasta lapsi, voivat myös oppaat erilaisten tekniikoiden käyttöön tai väriteoriaan tulla kyseeseen. Taiteesta on vuosien saatossa kirjoitettu paljon ja aiheelleen intohimoisesti omistautunut taideharrastaja ilahtuu taatusti teemaan sopivasta teoksesta.