Tutustu Helsinkiin pienellä budjetilla

Matkustaminen Helsinkiin vierailulle voi tulla kalliiksi, jos suunnittelee käyvänsä kaikissa tutuissa turistikohteissa, joita maamme pääkaupunki tarjoaa. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että Helsingissä voi tehdä monia asioita pienemmälläkin budjetilla ja nyt ei ole kyse pelkästään maisemien katselusta. Lue seuraavasta ja ota selvää, mitä kaikkea voit tehdä Helsingissä ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi.

Helsingissä on monia museoita, jotka ovat auki yleisölle ilman sisäänpääsymaksua. Esimerkiksi voit tutustua Ratikkamuseoon ja tutustua ratikoiden yli satavuotiseen historiaan. Muita Helsingin kaupungin museoita ovat työväenasuntomuseo ja helsingin kaupunginmuseo, jossa voit tutustua pääkaupungin historiaan. Voit myös tutustua rusikumestarin talossa siihen, miten elettiin 1860-luvun pikkuporvariston kotona.

Näiden museoiden lisäksi Helsingistä ja sen edustalta löytyy paikallisliikenne maksun hinnalla nähtävää monissa ulkoilmamuseoissa, joista varmasti kuuluisin on Suomenlinna. Suomenlinnaan pääsee HSL:n liikenne lautalla helposti kauppatorilta. Täällä on mukava viettää päivä ja nauttia piknikistä rauhallisessa puistossa ja ulkoilla laajalla alueella ja tutustua SUomen sotahistoriaan. Samasta laiturista lähtee linjaliikennettä myös muihin Helsingin edustan saariin. Lapsille pikku matkan päässä Helsingin keskustasta löytyy Haltialan kotieläintila, jossa perheen pienimmät viihtyvät varmasti pidemmän aikaa. 

Kaikkea ei tällaisella lomareissulla saa ilmaiseksi ja varsinkin majoituksesta on maksettava jotain. Kuitenkin Helsingin ydinkeskustasta löytyy monia majoituskohteita. Edullinen hotelli Helsingissä on Hotel Fabian, josta voi majoittuessa päästä helposti tutustumaan myös Helsingin yöelämään ja keskustan moniin muihin nähtävyyksiin. Täältä on helppo lähteä vaikka Kaisaniemen Kasvitieteelliseen puutarhaan tutustumaan erilaisiin kasveihin ja osallistu myös keskustassa järjestettäviin tapahtumiin. Näitä ovat esimerkiksi Block Party, joka järjestetään elokuussa tai Maailma kylässä festivaaleille, jossa on konsertteja, tanssiesityksiä, teatteriesityksiä ja kulttuuria ympäri maailman. Nauti siis pääkaupunki matkasta edullisesti näiden vinkkien avulla.