Järjestä jouluiset askartelujuhlat

Ennen joulua on hauska järjestää ystävien, työkavereiden ja perheen kesken erilaisia jouluisia juhlia. Moni esimerkiksi osallistuu pikkujouluihin tai järjestää sellaiset. Pikkujoulujen lisäksi hyvä juhlaidea on järjestää vaikka mukavan tunnelmallinen askarteluiltama, jossa kaikki voivat yhdessä virittäytyä joulumielelle joululauluja kuunnellen ja teemaan sopivia ruokia napostellen. Käsillä tekeminen on mukavaa tämän päivän yhteiskunnassa, jossa esimerkiksi työelämässä moni ei enää näe työnsä konkreettisia tuloksia – yhdessä näpertäminen on rentouttavaa ja luo lisäksi hauskoja muistoja juhlavieraiden kesken. Itse tehdyillä koristeilla on myös paljon enemmän tunnearvoa kuin kaupasta ostetuilla. Poimi tästä artikkelista vinkit onnistuneiden jouluisten askartelupippaloiden järjestämiseksi!

Askartelujuhlien ideana on valmistaa joukolla erilaisia jouluaiheisia koristeita rennossa tunnelmassa, joten aivan ensiksi sinun on hyvä miettiä, millaisia koristeita vieraasi voisivat askarrella. Osallistujille ei kannata antaa liian vapaita käsiä, sillä ilman konkreettisia esimerkkejä moni ei oikein keksi, mitä askartelutarvikkeista tekisi. Hyvä lähestymistapa on jo valita valmiiksi muutamia erilaisia koristeideoita ja tulostaa esimerkiksi niiden valmistusohjeet kaikkien nähtäväksi. Voit myös askarrella kaikista koristeista valmiiksi mallikappaleet, jotta muut näkevät heti, miltä lopputuloksen tulisi näyttää. Valmistamalla itse mallikappaleet tutustut myös niiden tekoon, joten voit myöhemmin auttaa muita askartelun eri vaiheissa. Kun rajaat askarreltavat koristeet muutamaan eri variaatioon, säästät myös paljon rahaa, sillä et osta askartelutarvikkeita, joita kukaan ei lopulta käytä. Hauskoja askarteluideoita ovat esimerkiksi erilaiset käpytontut- ja pukit, havunneulaskranssit sekä kuusenkoristeet. Erityisesti havunoksat ovat hyvää askartelumateriaalia, sillä niitä voi usein hakea ilmaiseksi omasta lähimetsästä ja ne tuoksuvat ihanalta niin askartelun aikana kuin myöhemmin vieraidesi kodeissa.

Askartelujuhliesi tunnelma syntyy itse jouluisten koristeiden väsäämisestä, mutta myös soittamastasi musiikista ja tarjoilemastasi ruoasta. Valitse soittolistallesi joululauluja, jotka sopivat hyvin taustamusiikiksi ja luovat näin tilaan rauhallisen harrasta tunnelmaa. Suomalaiset joululaulut ovat usein mukavan rauhallisia ja kaikille tuttuja, joten niiden avulla herätät varmasti monessa vieraassasi lämpimiä lapsuusmuistoja. Juhliesi tarjoilu voi koostua helposti valmistettavista jouluklassikoista: pipareista, tähtitortuista ja riisipuurosta. Riisipuuron valmistus koetaan usein vaivalloiseksi ja vaikeaksi, mutta nykyään sähköiset riisinkeittimet tekevät puuron valmistuksesta entistä helpompaa ja vaivattomampaa. Tilaa riisinkeitin online kaupasta, sillä näin voit valita juuri tarpeisiisi sopivimman mallin. Riisinkeitin helpottaa juhlavalmistelujasi huomattavasti, sillä sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin mitata ainekset keittimeen ja valita tehtävään sopiva keitto-ohjelma. Tarjoile riisipuuro erilaisten lisukkeiden kera, joista juhlavieraasi voivat valita mieleisensä. Juhlajuomaksi sopii mukavan mausteinen glögi joko väkijuomalla terästettynä tai alkoholittomana versiona.