Puu on inspiroiva designin lähde

Puu ja varsinkin kotimainen puu on ollut jo kautta historian arvostettu raaka-aine ja vielä tänäkin päivänä puuta arvostetaan raaka-aineena, josta saa muokattua erilaisia design huonekaluja ja koristeita suhteellisen helposti. Raaka-aine säilyttää hyvin muotonsa, sekä myös arvonsa ja sen ansiosta se on taiteilijoille mahtava alusta luoda design tuotteita, jotka ovat yksilöllisiä, uniikkeja.

Vaikka puusta tuotetaan paljon niin sanotusti normaaleja käyttötavaroita, on nekin arvostettavassa roolissa puuteollisuuden ylläpitoa. Puusta valmistetaan tavallisten penkkien, aitojen ja pöytien lisäksi valtavasti erilaisia tavaroita lasten leluista kerrostaloihin ja keittiöastioista uniikkeihin huonekaluihin.

Puusta saakin valmistettua lähes mitä tahansa käyttöesineitä ja huonekaluja. Oli kyseessä laadukas vaatekaappi, työpöytä tai tuolit, puusta valmistetut vaihtoehdot ovat varmasti näyttävämpiä ja pitkäikäisempiä, kuin muovista tai keinotekoisista materiaaleista valmistetut vastaavat. Puu on kuitenkin materiaalina arvokkaampaa ja senkin takia näistä halutaan pitää kauemmin kiinni. 

 

Puiset esineet ovat varmasti uniikkeja

Puita ei ole kahta samanlaista jonka vuoksi myöskään kahta aivan samanlaista esinettä tai huonekalua ei ole mahdollista valmistaa. Tämän vuoksi puusta valmistetut tuotteet ovat varmasti uniikkeja ja niiden arvo on myös siinä ettei toista samanlaista tule vastaan. 

Puusta valmistetut pienet esineet, kuten koristeet ja taide-esineet ovat usein käsintehtyjä. Tämä nostaa arvoa, mutta myös se ettei niitä yleensä tehdä kauhean suuria eriä. Näin suositut puusta valmistetut design esineet ovat välillä todellisia keräilyharvinaisuuksia, joita himoitaan erilaisista keräilyryhmistä ja huutokaupoista.

Puiset esineet säilyvätkin helposti sukupolvelta toiselle, menemättä rikki tai haurastumatta. Puu onkin kestävä materiaali ja mahdollistaa sukupolvien ylitse ulottuvan taide ja design kokemuksen periytymisen. Vaalikaamme ja arvostakaamme siis puuta raaka-aineena, niin siitä voidaan iloita myös tulevaisuudessa.