Tulosta taidetta kotiisi

Taide on monelle osa kodin sisustusta ja kotiin hankitaan erilaisia taideteoksia, joilla koristellaan huoneita. Taide on toimiva sisustuselementti ja taiteen avulla voidaan sitoa myös huoneen sisustus yhteen. Taidetta ei aina tarvitse ostaa vaan varsinkin sisustustaidetta voi hankkia kotiin pienemmällä budjetilla esimerkiksi tulostamalla. Millaisia mahdollisuuksia on nykyisin tuoda taidetta näkyville omassa kodissa?

Voit helposti hankkia näyttäviä kuvia verkosta ostamalla niitä kuvapalveluista, joissa on valokuvaajien kuvia saatavilla pikkurahalla. Myös monia taideteoksia on saatavilla taidekaupoista verkossa tulostettuina versioina. Tulostetut versiot ovat todella hienoja ja niitä on saatavilla myös monista klassikkoteoksista. Vaikka tulostettu versio ei ole maalatun version tasoinen, ei kauempaa huomaa kuitenkaan eroa, jos tulostetun taulun kehystää hienosti ja ripustaa omalle seinälle.

Voit myös valokuvata itse taidetta omalle seinälle. Monista omista kuvista voi joko itse tulostaa hienoja tauluja tai tulostaa ne ammattiliikkeen kautta, jotta kaikki mahdolliset värit ja kuvan tarkkuus tulee tulostettua paperille tai kankaalle. Omia tai muiden taideteoksia voi nykyisin myös tulostaa tapetiksi. Kuvatapetit ovat hienoja sisustuselementtejä, joiden avulla voi muuttaa kokonaisen seinän taideteokseksi.

Kuvien aiheita voi etsiä myös verkosta tai lähteä kuvaamaan kiinnostavia kohteita kotimaisiin kaupunkeihin. Näyttävä hotelli Helsinki voi olla oiva aihe taide tauluksi olohuoneen seinälle tai kaupungin silhuetti sopii hyvin työhuoneen seinän koristeeksi. Myös monet kuuluisat rakennukset tai paikat voivat olla hienoja saada ikuistettua tauluksi tai kokonaiseksi seinäksi omaan kotiin. 

Uusimmat tulostusmahdollisuudet on tuonut 3D tulostus, jonka avulla kotiin voi tulostaa oikeita taide-esineitä. Tulostettavia malleja löytyy verkosta tai niitä voi tuottaa myös kuvista muuntamalla ne tulostettavaan muotoon, kuvankäsittelyohjelman avulla. 3D-tulostaminen on mielenkiintoinen ja edullinen tapa tehdä hienoja taide-esineitä omaan kotiin.