Sähköisestä riisinkeittimestä potkua ruokakuvauksiisi

Sosiaalisen median vallankumouksen myötä myös ruokakuvauksen suosio on räjähtänyt. Esimerkiksi Instagramin kuvatilit pursuavat toinen toistaan kauniimpia ja inspiroivampia otoksia eri ruokalajeista. Ruokakuvauksen suosio piilee varmaankin siinä, että me olemme kaikki ihmisinä väistämättä kiinnostuneita ruoasta – onhan se elintärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Ruoka on myös monipuolista, ja sillä on kyky saada meidät tuntemaan asioita. Me emme vain syö mekaanisesti mitään tuntematta, vaan pyrimme saamaan nautintoa ruokailuhetkestämme. Suurimmalla osalla meistä on mahdollisuus kokata itse kotonamme, mikä avaa meille lähes loputtomien mahdollisuuksien meren erilaisia ruokalajeja ja makuja, joita voimme kokeilla. Sosiaalisen median kuvat antavat meille ideoita ja saavat meidät unelmoimaan uusista mahdollisuuksista. Sinulla on siis ruokakuvaajana tärkeä rooli ihmisten inspiraation lähteenä. Tuottaaksesi tarpeeksi sisältöä kuvatilillesi sinun on työskenneltävä tehokkaasti. Tässä postauksessa puhummekin siitä, miten esimerkiksi sähköinen riisinkeitin voi olla korvaamaton apu ruokakuviesi luomisessa!

Ruokakuvaajana olet varmasti tietoinen siitä, että kilpailu alalla on todella kovaa. Tämä johtuu osittain siitä, että jokaisella meistä on mahdollisuus dokumentoida helposti ja nopesti jokapäiväisiä syömisiämme älypuhelintemme ansiosta. Kuvat on myös helppo käsitellä puhelimella jollakin ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista, ja ladata ne sitten suoraan sosiaaliseen mediaan. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että esimerkiksi Instagramissa on vaikeampi tulla huomatuksi tuhansien samanlaatuisten kuvien joukosta. Muista erottautumiseksi on siis tarpeellista nostaa kuvien laatua ja päivittää tiliä säännöllisesti laadusta kuitenkaan tinkimättä. Jotta kuvatilisi päivittyisi säännöllisesti laadukkailla ruokakuvilla, sinun on luultavasti pyhitettävä viikostasi päivä tai kaksi vain ruoan laittamiselle ja annosten kuvaamiselle. Sähköinen riisinkeitin on kätevä apuväline, kun sinun on saatava paljon aikaan nopeasti. Keittämästäsi riisistä on nimittäin ainesosaksi moneen eri ruokalajiin, mikä helpottaa huomattavasti kokkaustaakkaasi jo sen takia, että voit keskittyä muihin asioihin sillä aikaa, kun keitin huolehtii itsenäisesti riisin kypsyttämisestä.

Ruokakuvat menestyvät paremmin kun ne seuraavat vuodenaikoja ja sosiaalisen median trendejä. Nyt esimerkiksi olisi hyvä aika alkaa miettimään erilaisia jouluisia ruokakuvia. Monessa eri maassa jouluun kuuluu Suomen tapaan maukas riisipuuro, joka valmistuu myös kätevästi sähköisellä riisinkeittimellä. Puuron valmistukseen tarvitset litran maitoa, 2 desilitraa puuroriisiä ja hiukan suolaa. Lisää ensin maito kattilaan ja anna sen kiehahtaa. Seuraavaksi lisätään riisi, ja keittimen tehoa säädetään pienemmäksi. Tämän jälkeen puuroa tulee sekoitella ajoittain, kun sen annetaan hautua noin kaksi tuntia. Suola lisätään vasta lopussa. Voit itse päättää, stailaatko lopullisen kulhollisen puuroa perinteisesti voisilmällä ja kanelisokerilla vai kokeiletko sittenkin jotain aivan uutta. Kuvat jouluisesti riisipuurostasi tulevat joka tapauksessa olemaan varma hitti kuvatililläsi!