Haaveena taidegallerian avaaminen? Näin se onnistuu

Jos et tätä vielä tiedä, taidegalleriat ovat liiketoimintaa. Tietysti taidegallerian omistaja tulee olla kiinnostunut taiteesta ja luovuudesta menestyäkseen alalla. Taidegallerian omistajana sinun tulee kuitenkin löytää tasapainon luovan elämäsi ja liike-elämäsi välille. Loppujen lopuksi taidegallerian tarkoituksena on myydä taidetta. Jos aiot avata taidegallerian, mutta et ole varma mistä aloittaa, nämä vinkit tulevat viemään sinut oikealle tielle. 

Opi ymmärtämään markkinoita

Taidegallerian perustamisen ensimmäinen vaihe on paikallisten markkinoiden tutkiminen. Selvitä, mitä kaupungissasi on jo saatavilla. Älä pelkää tavata taiteilijoita tai muita taideyhteisön jäseniä saadaksesi apua markkinoiden arvioinnissa.  Tämä tutkimus auttaa sinua määrittämään taidegalleriasi koon, laajuuden ja vision. Kun tutustut paikallisiin gallerioihin, mieti mitä lisäarvoa taidegalleriasi tuo alueelle. Arvioi, onko esittämäsi taiteen tyyppi riittävästi edustettuna ja houkutteleeko se asiakaskuntaa. Luomalla jonkin tietyn markkinaraon paikallisille markkinoille sinulla on paremmat mahdollisuudet menestyä taidegallerian omistajana. 

Tule asiantuntijaksi

Opi kaikki mahdollinen tieto jostain tietystä taiteesta. Haluat tulla asiantuntijaksi. Etsi samanlaisia ​​gallerioita kaupunkisi ulkopuolelta ja käy niissä verkossa tai henkilökohtaisesti. Hanki syvempää tietoa eri taiteilijoista ja heidän teoksistaan. Ideaalisti, haluat oppia esittämästäsi taiteesta niin paljon, että pystyt kertomaan jokaisesta taideteoksesta galleriasi vierailijoille. Kun olet avannut taidegallerian, sinun kannattaa myös tarjota vieraillesi jotain syötävää. Syötävän valmistamiseksi voit löytää kattilat ja veitset helposti tästä ja edullisesti netistä. Tämä hotelli Helsingissä voi myös tarjota vieraillesi purtavaa, mikäli et ole itse valmis laittamaan heille syötävää.