Bloggaaminen on sana, josta puhutaan tänään ja paljon. Median kulutus on saanut aikaan ilmiön, jossa bloggaamisesta ja blogeista on tullut monelle jopa tapa tienata rahaa, oli se sitten sivutoimisesti tai pääsääntöisesti. Vaikka blogi voi parhaimmillaan tuoda tänä päivänä leivän pöytään, ei sen tekemiseen kannata ryhtyä pelkästä rahasta. Bloggaus on monelle intohimoinen harrastus, jonka avulla omia näkökulmia ja mielipiteitä jaetaan muiden samanhenkisten ihmisten kesken. Taide on yksi tärkeistä teemoista, joita monet harrastelijat ja jopa ammattilaiset harrastavat tänä päivänä myös bloggaamisen kautta. Kiinnostaako sinuakin oman taideblogin kirjoittaminen?
Näin aloitat oman taideblogin
Aina kannattaa pitää mielessä, että aivan kuka tahansa voi aloittaa bloggaamisen. Tähän tarvitaan vain oma tietokone, kirjoitustaitoa ja paljon intohimoa. Bloggaaminen voi parhaimmillaan olla mielenkiintoinen ajanviete, josta voi ajan myötä alkaa myös tienaamaan rahaa. Blogin kirjoittaminen aloitetaan tietysti aina nimestä. Usein mitä parhain nimi on sellainen, joka jää lukijalle heti mieleen.
Blogin pohjaksi voi valita aluksi ilmaisen alustan, mutta bloggaustaitojen karttuessa voit siirtyä maksulliseen alustaan. Tänä päivänä bloggaus on niin yleistä, että monet ilmaiset alustat ovat panostaneet ominaisuuksiinsa niin paljon, että näillä alustoilla pääsee jo pitkälle. Omaa kirjoitustyyliä kannattaa ensimmäiseksi harjoitella. Mieti myös, millaista taideblogia haluat alkaa kirjoittamaan; Liittyykö se kaikenlaiseen taiteeseen vai keskitytkö mieluummin esimerkiksi valokuvataiteeseen tai maalaustaiteeseen. Tärkeintä omassa blogissa on se, että kirjoitat aina teemasta, joka kiinnostaa sinua itseäsi, sillä tällöin pystyt tuottamaan tekstiä, joka innostaa myös lukijaa.
Ilmaiset alustat tarjoavat paljon apua blogin ulkoasun suunnitteluun, mutta tähän kannattaa käyttää myös jonkin verran omaa aikaa. Taideblogin ulkoasun tulisi tietysti muistuttaa aihetta, mutta tärkeintä on tehdä siitä omanlaisensa. Suosituimmat blogit ovat sekä miellyttäviä silmälle että niitä on helppo lukea. Panosta myös blogin kuviin; Onhan kyseessä taideblogi ja taide ei olisi mitään ilman visuaalisuutta!
Vaikka kirjoittaisit blogia itsellesi, mieti miten muut ihmiset näkevät sen. Jos haluat vuorovaikuttaa, lisää blogiisi myös kommenttikenttä, jotta muut taiteen ystävät pääsevät kommunikoimaan kanssasi. Voit myös seurata muita samanhenkisiä blogeja ja jättää omia kommenttejasi. Näin opit samalla uutta ja voit parhaimmillaan löytää inspiraatiota, joka auttaa sinua etenemään oman taideblogisi kanssa.
Viimeisimmät kommentit