Kartografia On Oma Taiteen Muotonsa Itsessään

Ihmiset yleisesti ottaen mieltävät taiteeksi vain laulujen tekemisen, maalaamisen, piirtämisen ja tanssimisen Tosiasiassa taide on käsitteenä kuitenkin erittäin laaja ja se sisältää todella monia muitakin asioita. Yksi asia, jota ihmiset eivät tavallisesti miellä taiteeksi on kartografia. Kartografia on kuitenkin tosiasiassa yksi varhaisimmista taiteen muodoista.

Karttojen tekeminen on ollut arvostettu ilmaisun muoto lähes ajanlaskusta lähtien, sillä jo antiikin kreikkalaiset tekivät karttoja yli 2,500 vuotta sitten. Sittemmin 1400 luvulla, Leonardo Da Vinciä julistettiin, monien muiden syiden takia, myös hänen kyvystään kuvata maapallon aikansa käsitysten mukaan tarkasti. Hän piirsi kartan italialaisella Cesare Borgialle (Paavi Aleksanteri VI pojalle), joka oli niin tarkka ja hyödyllinen, että hän tuli paavin palkkaamaksi korkeaan virkaan. Tänä päivänä taidehistorioitsijat kuitenkin näkevät Da Vincin piirtämän kartan ennemminkin taideteoksena kuin karttana. Nykyaikaiset artistit ovatkin saaneet inspiraatiota maapallon muodoista ja kaarista ja Ed Ruschan ja Julian Schnabelin kaltaiset artistit ovat suoraan hyödyntäneet kartan käsitettä omissa töissään.

Tänä päivänä sinun ei kuitenkaan tarvitse olla artisti pystyäksesi nauttimaan hienoista kartta-aiheisista teoksista. Tavalliset ihmiset voivat nimittäin hankkia tyylikkäitä ja inspiroivia kartta-aiheisia taideteoksia luotettavista nettikaupoista. Helsinki kartta ja karttajulisteet ovat tulleet esimerkiksi erityisen suosituiksi sisustusintoilijoiden piireissä. Karttajulisteissa ovat tietyllä tavalla niin kauniita, mutta kuitenkin yksinkertaisia. Ehkä niiden viehätystä selittää se, että ne tarjoavat niiden katsojille mahdollisuuden tutustua lempikaupunkeihinsa linnun näkökulmasta. Karttajulisteissa hyvää on myös se, että niitä voi hankkia erittäin edullisesti. Julisteet nimittäin maksavat vain murto-osan tavallisten taideteoksien hinnoista.