Taidetta uusista sfääreistä

Taide, sitä on kaikkialla! Kun me luovat ihmiset päästämme mielikuvituksemme ja luovuutemme valloilleen, ei meitä pidättele mikään. Näemme luovuutta, ideoita ja visioita minne ikinä katsommekaan eivätkä todellisuuden rajat pidättele meitä, kun suunnittelemme uusia luovia töitä ja aluevaltauksia. Tämä blogipostaus on tarkoitettu juuri sinulle, joka kaipaat inspiraatiota uuden taiteen luomiseen.

Katse taivaalle

Kohota katseesi taivaalle! Liian usein arjessa tuijottelemme omia kengänkärkiämme ja unohdamme yllämme aukeavan taivaankannen mahdollisuudet. Valokuvaa auringon loistetta mustavalkokuviin, viritä tarkka kaukoputki ja hahmottele ylläsi aukeava tähtitaivas sateenkaaren väreissä tai anna sateen päättää, mihin vesivärit teoksessasi juoksevat. Tämän tekniikan kanssa edes taivas ei ole rajana!

Katson autiota hiekkarantaa

Vesistöt, järvet, joet ja meret ovat loputon luovuuden lähde. Ota rantaan mukaan äänityslaite ja äänitä luonnon omia sävellyksiä. Miksaa sen päälle lapsuutesi lempisatu ja luo rauhoittava ambient äänimaailma. Ota maalauspohja, valele siihen liimaa ja katso, millaisia kuvioita hiekka luo taululle puolestasi. Tai kerää rannalta kymmenen erilaista esinettä ja maalaa niistä barokkihenkinen asetelmamaalaus, jonka tarjoamat symboliset tulkinnat saavat sielusi vavahtelemaan ja sydämen pamppailemaan.

Lähde kauas ja kauemmas

Joskus on hyvä lähteä toiselle puolelle maapalloa luovuuden perässä. Pyöräytä karttapalloa ja lupaa itsellesi, että ostat liput ensimmäiseen paikkaan, jonne sormesi osoittaa. Pakkaa passi, taidetarvikkeet ja muutamat alusvaatteet kassiin ja lähde etsimään innoitusta toiselta puolelta maailmaa. Palaat reissusta kotiin taatusti inspiroituneena ja uusia kokemuksia saaneena.

Nämä vinkit auttoivat sinua varmasti löytämään uuden tulokulman taiteen tekemiseen. Muista, että inspiraatiota on kaikkialla ja luovuus kukoistaa siellä, missä vain annat mielikuvitukselle tilaa.