Helsingin museoiden valikoimaan kuuluu todella paljon erilaisia museoita, joista löytyy kaikkea jokaiseen makuun. Voit tutustua arkkitehtuuriin, nykytaiteeseen, designiin, historiaan ja suomalaisen taiteen merkkiteoksiin. Monelle taiteen ystävälle merkkiteoksiin tutustuminen on yksi huippuhetki, josta nauttii vielä vuosienkin päästä. Taiteeseen tutustuminen ei ole pelkästään aikuisille vaan myös lapsille löytyy paljon mukavaa tekemistä ja nähtävää. Museoissa on helppo vierailla päivän aikana ja aamupäivän ja iltapäivän välillä voi nauttia hyvästä ruoasta. Nauti brunssi Helsinkiläisessä miljöössä ja jatka iltapäiväksi uuteen museoon täynnä energiaa. Katso alta muutama kiinnostava kohde Helsingissä.
Ensimmäinen taidemuseo löytyy helposti heti Helsingin sisäänkäynnin eli rautatieaseman kupeesta. Täällä on Ateneum, joka on ehkä Suomen kuuluisin taidemuseo. Löydät sieltä Suomen taiteen tarinan ja se kattaa monia merkkiteoksia ja kansallisaarteita maamme kuuluisimmilta taiteilijoilta. Näitä ovat esimerkiksi Hugo Simberg, jonka haavoittunut enkeli on näkyvillä museossa, Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äiti ja Helen Schjerfbeckin Toipilas. Näissä teoksissa on katsomista ja siksi Ateneum on tutustumisen kohde, jota ei kannata jättää väliin.
Nykytaiteeseen voi tutustua rautatieaseman toisella puolella olevassa Kiasmassa. Täällä on vaihtuvia näyttelyitä, jotka ovat kansainvälisiltä taiteilijoilta sekä kotimaisilta taiteilijoilta. Monet näyttelyt ovat erikoisia ja ne voivat innostaa tai kiukuttaa riippuen katsojasta. Kuitenkin Kiasma on näkemisen arvoinen paikka Helsingin taide skenessä. Taidetta löytyy myös monesta muusta kohteesta sekä myös Helsingin kaduilta. Suomen kansallismuseosta löytyy jugend henkistä arkkitehtuuria ja sisältä löytyy historiallista esineistöä ja taidetta, jota seuraamalla voi tutustua myös maamme historiaan. Näihin taidemuseoihin pääsee myös museokortilla, jonka hankkiminen onkin kannattavaa jos on museoiden ja taiteen suurkuluttaja. Helsingissä taiteen ja museoiden parissa vierähtää helposti useampikin päivä.
Viimeisimmät kommentit